Adidas PRødator Tango 18+ TF Turf Soccer Sko Core Sort Hvid,

Af Irene Aya Schou 07/05/2018

Herren Adidas Originals EQT Support ADV Parley Originals Legend Ink,Hvid ad Dame Sko Blåchalk Adidas Originals Skateboard Gazelle IgqF0,

Det var denne undren, der startede det hele i Børnehuset Hyldespjældet i Albertslund Kommune, en lille institution for godt 40 vuggestue- og børnehavebørn i et boligområde i den nordlige del af kommunen.

adidas PRødator Telstar edition Coupe du monde Fútbol Emotion,adidas Originals ZX Flux Decon Sko Low TonyStreets,

Bl.a. havde forældrene svært ved at se, at der var struktur på arbejdet, når børnene ikke var organiseret i faste stuer, men blev opdelt på tværs i spisehold, fordybelsesgrupper og andre grupper. Samtidig mente mange forældre, at personalet ikke håndterede konflikter mellem børn, når der ikke var nogen, der skældte ud og sagde: ”Kan I så holde op”.

Offisiell Adidas Originals Dgk Kvalitet Stonecore SortHvid Mist,Mænd Court Bedste Sko Adidas Vantage Originals Priser Sort adidas På,Adidas tubular defiant w,adidas outdoor sko til,adidas ultra boost,

Adidas Adidas Adidas Originals Continental 80 e7692f

Det blev startskuddet til en proces om faglig identitet og pædagogik, hvor der blev delt og diskuteret i mindre teams: Hvorfor gør vi, som vi gør? Hvilken viden får vi ikke formidlet? Hvorfor opleves institutionen som kaotisk?

adidas Stan Smith W B26591 Sneakersnstuff sneakers,ADIDAS PERFORMANCE TERREX AGRAVIC Løbesko trail core Sort vista,Billig Sliders Adilette Adidas Sko Originals wqEU6xx1X boat,

For leder Judithe Nielsen blev forældreundersøgelsen den brændende platform, der ruskede op i gamle vaner og bevidstgjorde ledere og medarbejdere om, hvad det egentlig er, de bruger deres tid på.

- Vi holdt mange møder, hvor vi snakkede om pædagogik og stillede hinanden det grundlæggende spørgsmål: Er vi ikke fagligt dygtige, eller handler det om noget andet? Vi mente selv, det handlede om, at vi ikke var tydelige nok. Derfor begyndte vi at bombardere forældrene med dokumentation både på opslagstavler, i bøger og på vores hjemmeside for at vise, at vi er faglige. Det kunne være, at vi skrev på tavlen, at vi var på legepladsen men vi skrev også, hvad vi lavede på legepladsen, og hvad det gavner, siger hun.

Adidas Adidas Adidas Originals Continental 80 e7692f

I løbet af processen har personalet fået en tydeligere pædagogisk retning og er blevet meget opmærksom på, hvilken rolle dokumentation spiller – og hvad det er, der er vigtigt at dokumentere. F.eks. vil institutionen gerne vise de små fremskridt, børnene gør og oplever i hverdagen.

adidas originals La Trainer Sneakers Grå Herresko,adidas boost sko,Løping adidas UltraBOOST X All Terrain LTD Sko Sort 10325 482,

Efter en periode, hvor forældrene med lederens ord er blevet ”bombarderet” med dokumentation, er niveauet nu faldet til et mere passende leje. For det kan være svært at være nærværende, når man samtidig hele tiden skal tage billeder eller på anden vis dokumentere sin indsats.

Harga Jual Sepatu Adidas Equipment Eqt Support Adv Primeknit Turbo,Palace Skateboards x adidas Originals Pro Primeknit Collection ·,

- Vi har også brugt video til intern læring på en Pædagogisk Lørdag til at snakke om børns sprogudvikling. Jeg blev selv overrasket over at se en video, hvor jeg snakker med et børnehavebarn. Her blev jeg pludselig opmærksom på noget, jeg ikke havde været opmærksom på før, siger Judithe Nielsen.

Adidas Adidas Adidas Originals Continental 80 e7692f

Sort Gum Sko Høy Scarlet Resolution I Rød Billig Adidas Dame Pris 4,

- Forældrene kommer og siger, at de er glade for, at deres børn går her på institutionen. Tidligere kom der forældre ind på kontoret og var sure over, at deres barns hue var blevet væk, eller at deres barn aldrig kom på tur. Det ser vi ikke mere. Jeg tror, at når forældrene kan mærke, at deres barn er glad for at gå her, og de selv er trygge ved den pædagogiske linje, så er de også ligeglade med, at huen er blevet væk, siger Judithe Nielsen.

Adidas Sko Originals Nmd R1 Pk Tri Color Grå Poshmark,Marinen Joggesko adidas Duramo Sort Dame Adidas Rosa og og 7 boost,

- På den måde lærer de hurtigt, hvad det er for en pædagogisk retning, vi har, siger Judithe Nielsen.

Nmd Adidas Grå Adidas Xr1 Xr1 Rød Grå Nmd 4xUqpwtI technocracy,

- Vi er blevet bedre til at italesætte vores faglighed over for hinanden. Og vi er blevet bedre til at vise andre, at vi er faglige. Ens arbejde skal gerne give mening, og det gør det kun, når man ved, hvorfor man gør, som man gør, siger hun.

Dokumentation kan foregå via mange platforme f.eks. hjemmesider, opslagstavler, bøger og møder med forældre. Det kan som i dette tilfælde være små tekster og tegninger, der hænges op på væggen og som fortæller, at en gruppe børn har arbejdet med et bestemt tema over en periode.

adidas Crazylight Boost 2016 Colorways SneakerFiles,

Tekst: Emma har tegnet det saftige grønne græs oven på sæteren, feb 2018.

Lyst adidas Originals adicross SL en verde hombres para hombres,

Tekst: Eventyr: Fordybelsen er godt i gang, og det går rigtig godt. Vi startede med at tage på biblioteket for at låne eventyrbøger.........

Om Børnehuset Hyldespjældet
Lyst Adidas Originals Adidas Ultra Tech Crystal Hvid Shock Lyserød,

Hyldespjældet er et børnehus med ca 40 vuggestue- og børnehavebørn beliggende i et boligområde opført i 1970'erne i den nordlige del af Albertslund Kommune. Navnet udspringer af, at der tidligere lå en mark på stedet med navnet Hyldespjældet.

Forsker: Derfor er det svært at dokumentere faglighed

Design Your Own Nike Sko Us Adidas Gazelle Sko Adidas BY9360,

Fordi der grundlæggende tales forskellige sprog. Man skal være opmærksom på som institution, om man er i gang med at dokumentere for forældrene og forvaltningen, eller om man er i gang med at skabe sig et sprog internt? I Hyldespjældet er de øjensynligt lykkedes med at skabe dokumentation både til forældrene og til sig selv. Men ofte kræver det to forskellige sprog.. Den eksterne dokumentation handler om mål, midler og handleplaner, og er meget lineær i sin tankegang, mens den interne dokumentation skal kunne rumme hverdagens kompleksitet. Det er vigtigt at vise resultater udadtil og have en synlig pædagogik, men at tro, at man kan bruge det eksterne dokumentationssprog som et faginternt sprog kan være problematisk. Man risikerer at sælge ud af sin faglighed.

adidas x Colette x Undefeated Campus Ftw Hvid Core Hvid,

Originals Pro SortHvideGull Metallic Busenitz Sko adidas Core AFEfxq0Aw,The adidas Yeezy Boost 350 V2 'Sort Rød' Is Dropping In Spring,Sko Dragon Running Boost Joggesko Originals Adidas 5xwSqzFWxg,Lyst Adidas Nmd r1 Stlt Primeknit Originals Grå Grå core Sort,

adidas Barricade AH2092 2018 Sko adipower gamisport eu 8qxPWwa,

Tavs viden som begreb bliver brugt rigtig meget indenfor omsorgsfagene generelt. På det pædagogiske område kan man stille sig selv spørgsmålet: Er det tavs viden, eller er det i virkeligheden udtryk for, at der kun er én legitim måde at snakke om det, man laver som pædagog? En af mine forskningsmæssige pointer er, at det legitime sprog er det sprog, der vækker genklang hos forældrene og i forvaltningen. Det legitime sprog er ikke nødvendigvis det sprog, der tales internt. For det sprog kan være svært for andre at forstå. Som pædagog skal man kunne formidle til forældre og andre, hvad det er, man laver, men det er ikke nødvendigvis det samme som ens interne fagsprog, der nødvendigvis må være meget mere komplekst.

Tubular Clear Adidas Invader Originals Joggesko Aqua Høye Xqw5H,Damen Chill Neo ch Teno Adidas pqgw1an,Hvidsølv Dame Gazelle Skateboard Metallic Sko Off Adidas Originals,Ferrari Salg Kvinnenes Norge Puma Sko Nettbutikk Adidas ZgrqIZ,

Viden på Tværs sætter dagsorden, spreder viden og understøtter
medarbejdere og ledere i udvikling af de kommunale arbejdspladser
og kerneopgaver til gavn for borgerne.

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og få gratis nyheder, viden, tips og værktøjer til arbejdslivet.