Beige Sko Grå Alexander Wang X Adidas Aw Bball Cream Cm7824 Adidas,

Af Irene Aya Schou 07/05/2018

Internal adidas Adizero Tempo Running Sunglasses 2013 Wiggle,ADIDAS BB5498 ORIGINALS BUTY ORIGINALS GAZELLE 11063 BB5498 1 3,

Det var denne undren, der startede det hele i Børnehuset Hyldespjældet i Albertslund Kommune, en lille institution for godt 40 vuggestue- og børnehavebørn i et boligområde i den nordlige del af kommunen.

Tenisi Adidasi Under Armour Barbati Outlet Boutique Mall Romania,Adidas NMD R1 PK Khaki BY1912 Primeknit Linen Khaki Off Hvid,

Bl.a. havde forældrene svært ved at se, at der var struktur på arbejdet, når børnene ikke var organiseret i faste stuer, men blev opdelt på tværs i spisehold, fordybelsesgrupper og andre grupper. Samtidig mente mange forældre, at personalet ikke håndterede konflikter mellem børn, når der ikke var nogen, der skældte ud og sagde: ”Kan I så holde op”.

Adidas Tilbud Sko Tilbud Adidas Sko Adidas Sko Tilbud Adidas,Populær Adidas Originals La Trainer Power Rød Hvid Royal Blå Sko,Hvid Brand Stan Platform Spring Smith Cf Originals Sko Men Adidas,

adidas Supernova Glide Glide Glide 8 løbesko Unity Ink Sort Blå Herre 1a8fef

Det blev startskuddet til en proces om faglig identitet og pædagogik, hvor der blev delt og diskuteret i mindre teams: Hvorfor gør vi, som vi gør? Hvilken viden får vi ikke formidlet? Hvorfor opleves institutionen som kaotisk?

Shelflife adidas Originals x Hvid Facebook,Tenis Nmd Hu Oreo Tênis Adidas para Masculino no Mercado Livre Brasil,adidas Superstar C BZ0368 Childrens Trainers~Originals~UK to,

For leder Judithe Nielsen blev forældreundersøgelsen den brændende platform, der ruskede op i gamle vaner og bevidstgjorde ledere og medarbejdere om, hvad det egentlig er, de bruger deres tid på.

- Vi holdt mange møder, hvor vi snakkede om pædagogik og stillede hinanden det grundlæggende spørgsmål: Er vi ikke fagligt dygtige, eller handler det om noget andet? Vi mente selv, det handlede om, at vi ikke var tydelige nok. Derfor begyndte vi at bombardere forældrene med dokumentation både på opslagstavler, i bøger og på vores hjemmeside for at vise, at vi er faglige. Det kunne være, at vi skrev på tavlen, at vi var på legepladsen men vi skrev også, hvad vi lavede på legepladsen, og hvad det gavner, siger hun.

adidas Supernova Glide Glide Glide 8 løbesko Unity Ink Sort Blå Herre 1a8fef

I løbet af processen har personalet fået en tydeligere pædagogisk retning og er blevet meget opmærksom på, hvilken rolle dokumentation spiller – og hvad det er, der er vigtigt at dokumentere. F.eks. vil institutionen gerne vise de små fremskridt, børnene gør og oplever i hverdagen.

med god pris Sneakers adidas Originals SUPERSTAR PHARRELL Hvid,2018 Adidas Grå Brand Adv Gum Sort amp; Sko Premiere Lucas,

Efter en periode, hvor forældrene med lederens ord er blevet ”bombarderet” med dokumentation, er niveauet nu faldet til et mere passende leje. For det kan være svært at være nærværende, når man samtidig hele tiden skal tage billeder eller på anden vis dokumentere sin indsats.

Perfect 1199 Adidas 2 00 Power Kr Sko Xrzzvw5q,adidas Ultra Boost Sko Volatility,

- Vi har også brugt video til intern læring på en Pædagogisk Lørdag til at snakke om børns sprogudvikling. Jeg blev selv overrasket over at se en video, hvor jeg snakker med et børnehavebarn. Her blev jeg pludselig opmærksom på noget, jeg ikke havde været opmærksom på før, siger Judithe Nielsen.

adidas Supernova Glide Glide Glide 8 løbesko Unity Ink Sort Blå Herre 1a8fef

Salg Adidas Alphabounce Norge Sko Dame Marinen Sort Blå,

- Forældrene kommer og siger, at de er glade for, at deres børn går her på institutionen. Tidligere kom der forældre ind på kontoret og var sure over, at deres barns hue var blevet væk, eller at deres barn aldrig kom på tur. Det ser vi ikke mere. Jeg tror, at når forældrene kan mærke, at deres barn er glad for at gå her, og de selv er trygge ved den pædagogiske linje, så er de også ligeglade med, at huen er blevet væk, siger Judithe Nielsen.

Herre Adidas løbsko Sko Hamburg Nyeste UqRwB skeletal,Blåhvite Adidas Climacool Terrex Billige Sleek Dame terrex Sko Boat,

- På den måde lærer de hurtigt, hvad det er for en pædagogisk retning, vi har, siger Judithe Nielsen.

ADIDAS JR PREDATOR TANGO Indoor Sko Hvid real coral Soccer,

- Vi er blevet bedre til at italesætte vores faglighed over for hinanden. Og vi er blevet bedre til at vise andre, at vi er faglige. Ens arbejde skal gerne give mening, og det gør det kun, når man ved, hvorfor man gør, som man gør, siger hun.

Dokumentation kan foregå via mange platforme f.eks. hjemmesider, opslagstavler, bøger og møder med forældre. Det kan som i dette tilfælde være små tekster og tegninger, der hænges op på væggen og som fortæller, at en gruppe børn har arbejdet med et bestemt tema over en periode.

Adidas ACE 17+ Purecontrol FG Soccer Cleats Solar Grøn Core Sort,

Tekst: Emma har tegnet det saftige grønne græs oven på sæteren, feb 2018.

Herresko Originals Flux Zx Sneakers adidas Snapper Opp Adidas Grå,

Tekst: Eventyr: Fordybelsen er godt i gang, og det går rigtig godt. Vi startede med at tage på biblioteket for at låne eventyrbøger.........

Om Børnehuset Hyldespjældet
Adidas Tenis Hombre Distrito Federal Color Primario Rosa Tenis en,

Hyldespjældet er et børnehus med ca 40 vuggestue- og børnehavebørn beliggende i et boligområde opført i 1970'erne i den nordlige del af Albertslund Kommune. Navnet udspringer af, at der tidligere lå en mark på stedet med navnet Hyldespjældet.

Forsker: Derfor er det svært at dokumentere faglighed

Adidas Adidas SUPERSTAR METAL Online Shop, Adidas Adidas SUPERSTAR,

Fordi der grundlæggende tales forskellige sprog. Man skal være opmærksom på som institution, om man er i gang med at dokumentere for forældrene og forvaltningen, eller om man er i gang med at skabe sig et sprog internt? I Hyldespjældet er de øjensynligt lykkedes med at skabe dokumentation både til forældrene og til sig selv. Men ofte kræver det to forskellige sprog.. Den eksterne dokumentation handler om mål, midler og handleplaner, og er meget lineær i sin tankegang, mens den interne dokumentation skal kunne rumme hverdagens kompleksitet. Det er vigtigt at vise resultater udadtil og have en synlig pædagogik, men at tro, at man kan bruge det eksterne dokumentationssprog som et faginternt sprog kan være problematisk. Man risikerer at sælge ud af sin faglighed.

Bedst Kvinder Adidas Originals Superstar W Core Sort Ftwr Hvid,

Stylish adidas NMD R1 Orchid Tint Orchid Tint Hvid B37652 Running,Flux originals adidas Dame SortRød ZX Sko W Sneakers SFAnAvqfw,adidas boost Sko boa, adidas Performance MULTIDO ESSENCE,Online Herre adidas Smith adidas Sko Originals Sko Stan Originals,

Adidas ZX 500 RM Sneakers Farfetch,

Tavs viden som begreb bliver brugt rigtig meget indenfor omsorgsfagene generelt. På det pædagogiske område kan man stille sig selv spørgsmålet: Er det tavs viden, eller er det i virkeligheden udtryk for, at der kun er én legitim måde at snakke om det, man laver som pædagog? En af mine forskningsmæssige pointer er, at det legitime sprog er det sprog, der vækker genklang hos forældrene og i forvaltningen. Det legitime sprog er ikke nødvendigvis det sprog, der tales internt. For det sprog kan være svært for andre at forstå. Som pædagog skal man kunne formidle til forældre og andre, hvad det er, man laver, men det er ikke nødvendigvis det samme som ens interne fagsprog, der nødvendigvis må være meget mere komplekst.

Adidas Prophere Core Sort Solar Rød CQ2126,adidas Defender III Medium Duffel,Tenisi Adidasi Dama Nike Air Max Thea Sort Anthracite Hvid Wolf,adizero Stan adidas adidas Mid fjer tennissko Sko Smith 7wqwPd,

Viden på Tværs sætter dagsorden, spreder viden og understøtter
medarbejdere og ledere i udvikling af de kommunale arbejdspladser
og kerneopgaver til gavn for borgerne.

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og få gratis nyheder, viden, tips og værktøjer til arbejdslivet.