Performance Lite Cly Court Command Tennissko Air Max Nike qXcw1OtYZ,

Af Irene Aya Schou 07/05/2018

Adidas Neo Lite Racer Leopard Sneaker website,Asics Nike Dame Nike Free V3 Billig, Asics Nike Dame Nike Free,

Det var denne undren, der startede det hele i Børnehuset Hyldespjældet i Albertslund Kommune, en lille institution for godt 40 vuggestue- og børnehavebørn i et boligområde i den nordlige del af kommunen.

NIKE M2K TEKNO John Elliot Team Orange US EU 43 NEU,nike libre rn rn libre flyknit 2018 942838 001 818dd9 upton,

Bl.a. havde forældrene svært ved at se, at der var struktur på arbejdet, når børnene ikke var organiseret i faste stuer, men blev opdelt på tværs i spisehold, fordybelsesgrupper og andre grupper. Samtidig mente mange forældre, at personalet ikke håndterede konflikter mellem børn, når der ikke var nogen, der skældte ud og sagde: ”Kan I så holde op”.

adidas's Swift Run Returns in a Multicolor Makeover,Adidas Originals ZX 500 RM Grå Four Footwear Hvid Scarlet at,Nike Air Max Thea Sort Vit Dam,

Nike Performance NBA CLEVELAND CAVALIERS DRY LOGO Sports shirt shirt shirt 8a797e

Det blev startskuddet til en proces om faglig identitet og pædagogik, hvor der blev delt og diskuteret i mindre teams: Hvorfor gør vi, som vi gør? Hvilken viden får vi ikke formidlet? Hvorfor opleves institutionen som kaotisk?

Lyserød Nike Mercurial Glide Cleats Provincial Archives of Saskatchewan,Adidas EQT Support ADV Trainers UK Adidas Equipment Support ADV 91,nike free sko udsalg tilbud, under armour clutchfit drive mænd sort,

For leder Judithe Nielsen blev forældreundersøgelsen den brændende platform, der ruskede op i gamle vaner og bevidstgjorde ledere og medarbejdere om, hvad det egentlig er, de bruger deres tid på.

- Vi holdt mange møder, hvor vi snakkede om pædagogik og stillede hinanden det grundlæggende spørgsmål: Er vi ikke fagligt dygtige, eller handler det om noget andet? Vi mente selv, det handlede om, at vi ikke var tydelige nok. Derfor begyndte vi at bombardere forældrene med dokumentation både på opslagstavler, i bøger og på vores hjemmeside for at vise, at vi er faglige. Det kunne være, at vi skrev på tavlen, at vi var på legepladsen men vi skrev også, hvad vi lavede på legepladsen, og hvad det gavner, siger hun.

Nike Performance NBA CLEVELAND CAVALIERS DRY LOGO Sports shirt shirt shirt 8a797e

I løbet af processen har personalet fået en tydeligere pædagogisk retning og er blevet meget opmærksom på, hvilken rolle dokumentation spiller – og hvad det er, der er vigtigt at dokumentere. F.eks. vil institutionen gerne vise de små fremskridt, børnene gør og oplever i hverdagen.

adidas Sko superstar, Beautiful adidas stan smith w Hvid Hvid,Nike Air Presto Essential Nike 848187 603 university Rød Sort,

Efter en periode, hvor forældrene med lederens ord er blevet ”bombarderet” med dokumentation, er niveauet nu faldet til et mere passende leje. For det kan være svært at være nærværende, når man samtidig hele tiden skal tage billeder eller på anden vis dokumentere sin indsats.

adidas I 5923 Dame Grøn Hvid Cq2530,ADIDAS HANDBALL SPEZIAL 3 Stripe Rød Suede Sneakers Sz 13,

- Vi har også brugt video til intern læring på en Pædagogisk Lørdag til at snakke om børns sprogudvikling. Jeg blev selv overrasket over at se en video, hvor jeg snakker med et børnehavebarn. Her blev jeg pludselig opmærksom på noget, jeg ikke havde været opmærksom på før, siger Judithe Nielsen.

Nike Performance NBA CLEVELAND CAVALIERS DRY LOGO Sports shirt shirt shirt 8a797e

Lyst Adidas Originals Originals Supercolor Stan Smith Sneaker in Rød,

- Forældrene kommer og siger, at de er glade for, at deres børn går her på institutionen. Tidligere kom der forældre ind på kontoret og var sure over, at deres barns hue var blevet væk, eller at deres barn aldrig kom på tur. Det ser vi ikke mere. Jeg tror, at når forældrene kan mærke, at deres barn er glad for at gå her, og de selv er trygge ved den pædagogiske linje, så er de også ligeglade med, at huen er blevet væk, siger Judithe Nielsen.

Nike Puma Adidas Fila Lee Apparel Wrangler Reebok Lotto Tantra,Lyst Adidas Originals Ultraboost St Sko,

- På den måde lærer de hurtigt, hvad det er for en pædagogisk retning, vi har, siger Judithe Nielsen.

Adidas Stitch Campus Kvinner Grå I Turn Og Sko Pris Billig Pålitelig,

- Vi er blevet bedre til at italesætte vores faglighed over for hinanden. Og vi er blevet bedre til at vise andre, at vi er faglige. Ens arbejde skal gerne give mening, og det gør det kun, når man ved, hvorfor man gør, som man gør, siger hun.

Dokumentation kan foregå via mange platforme f.eks. hjemmesider, opslagstavler, bøger og møder med forældre. Det kan som i dette tilfælde være små tekster og tegninger, der hænges op på væggen og som fortæller, at en gruppe børn har arbejdet med et bestemt tema over en periode.

nike air max command Hvid, Nike Performance FREE TR FIT 5,

Tekst: Emma har tegnet det saftige grønne græs oven på sæteren, feb 2018.

nike air max salg günstig, Nike Performance LEGEND Tights,

Tekst: Eventyr: Fordybelsen er godt i gang, og det går rigtig godt. Vi startede med at tage på biblioteket for at låne eventyrbøger.........

Om Børnehuset Hyldespjældet
Billige Online 2017 Nike Free RN Distance 2 Herre Dame Legion Grøn,

Hyldespjældet er et børnehus med ca 40 vuggestue- og børnehavebørn beliggende i et boligområde opført i 1970'erne i den nordlige del af Albertslund Kommune. Navnet udspringer af, at der tidligere lå en mark på stedet med navnet Hyldespjældet.

Forsker: Derfor er det svært at dokumentere faglighed

Nike Wmns lunartempo Running Sko, Woman, color Sort Sort,

Fordi der grundlæggende tales forskellige sprog. Man skal være opmærksom på som institution, om man er i gang med at dokumentere for forældrene og forvaltningen, eller om man er i gang med at skabe sig et sprog internt? I Hyldespjældet er de øjensynligt lykkedes med at skabe dokumentation både til forældrene og til sig selv. Men ofte kræver det to forskellige sprog.. Den eksterne dokumentation handler om mål, midler og handleplaner, og er meget lineær i sin tankegang, mens den interne dokumentation skal kunne rumme hverdagens kompleksitet. Det er vigtigt at vise resultater udadtil og have en synlig pædagogik, men at tro, at man kan bruge det eksterne dokumentationssprog som et faginternt sprog kan være problematisk. Man risikerer at sælge ud af sin faglighed.

Nike SB Stefan Janoski Max Nike Skatesko Gutt Salg Norge Rosa,

Nike Air Force II High Fresh Water Pack SneakerFiles,Nike återupplivar den ikoniska Crossbar Challenge med Ronaldinho,Nike Air Jordan 13 burgundy Nike Air Jordan 13 Retro Hvid,adidas duramo 5 running Sko, Adidas originals all Sort gazelle,

nike air sko hvide, NIKE PERFORMANCE MAGISTAX PROXIMO II DF TF,

Tavs viden som begreb bliver brugt rigtig meget indenfor omsorgsfagene generelt. På det pædagogiske område kan man stille sig selv spørgsmålet: Er det tavs viden, eller er det i virkeligheden udtryk for, at der kun er én legitim måde at snakke om det, man laver som pædagog? En af mine forskningsmæssige pointer er, at det legitime sprog er det sprog, der vækker genklang hos forældrene og i forvaltningen. Det legitime sprog er ikke nødvendigvis det sprog, der tales internt. For det sprog kan være svært for andre at forstå. Som pædagog skal man kunne formidle til forældre og andre, hvad det er, man laver, men det er ikke nødvendigvis det samme som ens interne fagsprog, der nødvendigvis må være meget mere komplekst.

nike air max 97 ultra ul 17 sz 8,5 obsidian 918356 bleu marine Blanc,Herre Sko Adidas Court Vantage Ftw Hvid Sølv Metallic Core Sort,Nike Tech Fleece AW77 Blå 585 196 403 Caliroots,Sort Adidas Superstar : Adidas Sko Collection,

Viden på Tværs sætter dagsorden, spreder viden og understøtter
medarbejdere og ledere i udvikling af de kommunale arbejdspladser
og kerneopgaver til gavn for borgerne.

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og få gratis nyheder, viden, tips og værktøjer til arbejdslivet.