Nike Free Run + 2 Herre løbesko Sort Antracit,Nike damesko,reebok,

Af Irene Aya Schou 07/05/2018

Nike Air Pegasus 92 : Billige Sko Salg Norge Butik,Free Sko SortSortHvide Nike Train Nike Versatility Herre AHw4pxq7,

Det var denne undren, der startede det hele i Børnehuset Hyldespjældet i Albertslund Kommune, en lille institution for godt 40 vuggestue- og børnehavebørn i et boligområde i den nordlige del af kommunen.

90 Dame Blå Salg Air Mørkegrå Sko Nike Rød Max tqRwpC,Udsalg Klassikere Nike Dame nike Nike air max 90 Billige Danmark,

Bl.a. havde forældrene svært ved at se, at der var struktur på arbejdet, når børnene ikke var organiseret i faste stuer, men blev opdelt på tværs i spisehold, fordybelsesgrupper og andre grupper. Samtidig mente mange forældre, at personalet ikke håndterede konflikter mellem børn, når der ikke var nogen, der skældte ud og sagde: ”Kan I så holde op”.

Nike Sneakers Air Force 1 '07 LV8 Heren Donker Stucwerk Rivier Rots,Butiker Nike Billiga Nike Air Rea Air Max 97 Stockholm Nike,ffac2 ca75c brun blå nike air huaraches running,

Sko Billig Nettbutikk Nike Joggesko Salg CTqZU7w CTqZU7w CTqZU7w f2af24

Det blev startskuddet til en proces om faglig identitet og pædagogik, hvor der blev delt og diskuteret i mindre teams: Hvorfor gør vi, som vi gør? Hvilken viden får vi ikke formidlet? Hvorfor opleves institutionen som kaotisk?

Efterår vinter 2017 Nike Free 2014 Herre Performance Løbesko,Særligt køb i 2017 Nike Nike Cortez CHLN680 Hvid Mono Læder Herre,FOOTLOCKER Empfehlen Nike Air More Uptempo QS Chicago Sort,

For leder Judithe Nielsen blev forældreundersøgelsen den brændende platform, der ruskede op i gamle vaner og bevidstgjorde ledere og medarbejdere om, hvad det egentlig er, de bruger deres tid på.

- Vi holdt mange møder, hvor vi snakkede om pædagogik og stillede hinanden det grundlæggende spørgsmål: Er vi ikke fagligt dygtige, eller handler det om noget andet? Vi mente selv, det handlede om, at vi ikke var tydelige nok. Derfor begyndte vi at bombardere forældrene med dokumentation både på opslagstavler, i bøger og på vores hjemmeside for at vise, at vi er faglige. Det kunne være, at vi skrev på tavlen, at vi var på legepladsen men vi skrev også, hvad vi lavede på legepladsen, og hvad det gavner, siger hun.

Sko Billig Nettbutikk Nike Joggesko Salg CTqZU7w CTqZU7w CTqZU7w f2af24

I løbet af processen har personalet fået en tydeligere pædagogisk retning og er blevet meget opmærksom på, hvilken rolle dokumentation spiller – og hvad det er, der er vigtigt at dokumentere. F.eks. vil institutionen gerne vise de små fremskridt, børnene gør og oplever i hverdagen.

Nike Jordan Flight Legend Tilbud Hvide Blå Lilla Grå Billig,Nike Dame Online Shop Norge Kvalitet Og Kvantitet Trygg,

Efter en periode, hvor forældrene med lederens ord er blevet ”bombarderet” med dokumentation, er niveauet nu faldet til et mere passende leje. For det kan være svært at være nærværende, når man samtidig hele tiden skal tage billeder eller på anden vis dokumentere sin indsats.

Autentisk Nike Air Max TN Herre Sko Salg Med Fabrikkpris,Nike M2K Tekno Lyserød Foam Le Site de la Sneaker,

- Vi har også brugt video til intern læring på en Pædagogisk Lørdag til at snakke om børns sprogudvikling. Jeg blev selv overrasket over at se en video, hvor jeg snakker med et børnehavebarn. Her blev jeg pludselig opmærksom på noget, jeg ikke havde været opmærksom på før, siger Judithe Nielsen.

Sko Billig Nettbutikk Nike Joggesko Salg CTqZU7w CTqZU7w CTqZU7w f2af24

Nike Efterår Vinter 2018 Nike Zoom Soldier Viii Basketballsko,

- Forældrene kommer og siger, at de er glade for, at deres børn går her på institutionen. Tidligere kom der forældre ind på kontoret og var sure over, at deres barns hue var blevet væk, eller at deres barn aldrig kom på tur. Det ser vi ikke mere. Jeg tror, at når forældrene kan mærke, at deres barn er glad for at gå her, og de selv er trygge ved den pædagogiske linje, så er de også ligeglade med, at huen er blevet væk, siger Judithe Nielsen.

Elegant Dame Nike Sneakers Sko Nike Wmns Nike Juvenate Print,Nike Presto Fly sko for store NO,

- På den måde lærer de hurtigt, hvad det er for en pædagogisk retning, vi har, siger Judithe Nielsen.

Nike air huarache Sølv Rød Men Sko,nike air max Blå,nike,

- Vi er blevet bedre til at italesætte vores faglighed over for hinanden. Og vi er blevet bedre til at vise andre, at vi er faglige. Ens arbejde skal gerne give mening, og det gør det kun, når man ved, hvorfor man gør, som man gør, siger hun.

Dokumentation kan foregå via mange platforme f.eks. hjemmesider, opslagstavler, bøger og møder med forældre. Det kan som i dette tilfælde være små tekster og tegninger, der hænges op på væggen og som fortæller, at en gruppe børn har arbejdet med et bestemt tema over en periode.

nike vapormax flyknit zalando, Nike Air Max Sko Nike Air,

Tekst: Emma har tegnet det saftige grønne græs oven på sæteren, feb 2018.

Sorte Nike Performance Sko Dame Nye sko på nett hos,

Tekst: Eventyr: Fordybelsen er godt i gang, og det går rigtig godt. Vi startede med at tage på biblioteket for at låne eventyrbøger.........

Om Børnehuset Hyldespjældet
Nike Air Max 90 Sneaker støvler Sko Nike Shipped Free,nike free rn,

Hyldespjældet er et børnehus med ca 40 vuggestue- og børnehavebørn beliggende i et boligområde opført i 1970'erne i den nordlige del af Albertslund Kommune. Navnet udspringer af, at der tidligere lå en mark på stedet med navnet Hyldespjældet.

Forsker: Derfor er det svært at dokumentere faglighed

Nike Air Max 97 OG sko til store bø DK,

Fordi der grundlæggende tales forskellige sprog. Man skal være opmærksom på som institution, om man er i gang med at dokumentere for forældrene og forvaltningen, eller om man er i gang med at skabe sig et sprog internt? I Hyldespjældet er de øjensynligt lykkedes med at skabe dokumentation både til forældrene og til sig selv. Men ofte kræver det to forskellige sprog.. Den eksterne dokumentation handler om mål, midler og handleplaner, og er meget lineær i sin tankegang, mens den interne dokumentation skal kunne rumme hverdagens kompleksitet. Det er vigtigt at vise resultater udadtil og have en synlig pædagogik, men at tro, at man kan bruge det eksterne dokumentationssprog som et faginternt sprog kan være problematisk. Man risikerer at sælge ud af sin faglighed.

nike free sko tilbud blå blå rød,nike roshe run grå,høj,

Rea Nike Nike soccer Nike mercurial vapor ix ag Outlet Autentiske,Nike Wmns Air Force 1 07 Suede Rosa Sneakers 749263 601 Dam,Nike AIR MAX 270 Brun AH8050 Rezet Store,Nike NIKE MÆND SKO Nike Roshe Run Mænd Aarhus Outlet Ny Ankomst,

Nike Roshe Inside Sole Professional Standards Councils,

Tavs viden som begreb bliver brugt rigtig meget indenfor omsorgsfagene generelt. På det pædagogiske område kan man stille sig selv spørgsmålet: Er det tavs viden, eller er det i virkeligheden udtryk for, at der kun er én legitim måde at snakke om det, man laver som pædagog? En af mine forskningsmæssige pointer er, at det legitime sprog er det sprog, der vækker genklang hos forældrene og i forvaltningen. Det legitime sprog er ikke nødvendigvis det sprog, der tales internt. For det sprog kan være svært for andre at forstå. Som pædagog skal man kunne formidle til forældre og andre, hvad det er, man laver, men det er ikke nødvendigvis det samme som ens interne fagsprog, der nødvendigvis må være meget mere komplekst.

Nike Air Max 90 BR Vit Sneakers 644204 106 Caliroots,Nike Tiempo Legend V Elite IC Innendørs Sko Hvid Sort Blå Norge,nueva, par dama nike air max thea ultra ultra thea talla:,nike air max billiga kondomer storpack, Nike AIR MAX LUNAR 1 DELUXE,

Viden på Tværs sætter dagsorden, spreder viden og understøtter
medarbejdere og ledere i udvikling af de kommunale arbejdspladser
og kerneopgaver til gavn for borgerne.

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og få gratis nyheder, viden, tips og værktøjer til arbejdslivet.