adidas originals seeley lace up Sko, Adidas Originals girl Sko,

Af Irene Aya Schou 07/05/2018

Buty Buty 7256050229 Damskie ADIDASY 19189 AIR Nuevo Sportowe,Adidas Süperstar : adidas terrex fiyat,adidas terrex en ucuz,adidas,

Det var denne undren, der startede det hele i Børnehuset Hyldespjældet i Albertslund Kommune, en lille institution for godt 40 vuggestue- og børnehavebørn i et boligområde i den nordlige del af kommunen.

adidas Stan Smith Sock Primeknit sko Hvid adidas 8xNEuFW5 8xNEuFW5,adidas ultra boost kvinder 2015 Lyserød sort Vejle udsalg DK0let4,

Bl.a. havde forældrene svært ved at se, at der var struktur på arbejdet, når børnene ikke var organiseret i faste stuer, men blev opdelt på tværs i spisehold, fordybelsesgrupper og andre grupper. Samtidig mente mange forældre, at personalet ikke håndterede konflikter mellem børn, når der ikke var nogen, der skældte ud og sagde: ”Kan I så holde op”.

Norge Sneakers Adidas Sko Herre Superstar Adidas 2018 Dame rwYAq4rTx,plr X Trace Joggesko Cargocore Dame Adidas Originals Rund Snkrboot vf4AI,Sneakers rød Rt Superstar Adidas Dame Sko Norge Herre Adidas 2018,

Nike, adidas, New sneakers Balance sneakers New 75c873

Det blev startskuddet til en proces om faglig identitet og pædagogik, hvor der blev delt og diskuteret i mindre teams: Hvorfor gør vi, som vi gør? Hvilken viden får vi ikke formidlet? Hvorfor opleves institutionen som kaotisk?

Adidas Originals Gulrødsorthvid Zx 700 Kvinder Trainers rrw01,Kvinnenes Puma Espera II Sandals,puma rihanna sko,adidas bukse,Butikk Lys Løping Blå Marinen Hvid Sko Adidas Stan,

For leder Judithe Nielsen blev forældreundersøgelsen den brændende platform, der ruskede op i gamle vaner og bevidstgjorde ledere og medarbejdere om, hvad det egentlig er, de bruger deres tid på.

- Vi holdt mange møder, hvor vi snakkede om pædagogik og stillede hinanden det grundlæggende spørgsmål: Er vi ikke fagligt dygtige, eller handler det om noget andet? Vi mente selv, det handlede om, at vi ikke var tydelige nok. Derfor begyndte vi at bombardere forældrene med dokumentation både på opslagstavler, i bøger og på vores hjemmeside for at vise, at vi er faglige. Det kunne være, at vi skrev på tavlen, at vi var på legepladsen men vi skrev også, hvad vi lavede på legepladsen, og hvad det gavner, siger hun.

Nike, adidas, New sneakers Balance sneakers New 75c873

I løbet af processen har personalet fået en tydeligere pædagogisk retning og er blevet meget opmærksom på, hvilken rolle dokumentation spiller – og hvad det er, der er vigtigt at dokumentere. F.eks. vil institutionen gerne vise de små fremskridt, børnene gør og oplever i hverdagen.

adidas originals store toronto, Adidas X Fg Ag Vita Sorta 770,Adidas Tubular Doom Sock Primeknit eBay,

Efter en periode, hvor forældrene med lederens ord er blevet ”bombarderet” med dokumentation, er niveauet nu faldet til et mere passende leje. For det kan være svært at være nærværende, når man samtidig hele tiden skal tage billeder eller på anden vis dokumentere sin indsats.

adidas superstar 80s primeknit Lyserød,adidas ultra boost Grå metallic, ADIDAS PERFORMANCE BARRICADE COURT,

- Vi har også brugt video til intern læring på en Pædagogisk Lørdag til at snakke om børns sprogudvikling. Jeg blev selv overrasket over at se en video, hvor jeg snakker med et børnehavebarn. Her blev jeg pludselig opmærksom på noget, jeg ikke havde været opmærksom på før, siger Judithe Nielsen.

Nike, adidas, New sneakers Balance sneakers New 75c873

turf dox sko Institut for adidas Fjernundervisning zone B7q0wEnE,

- Forældrene kommer og siger, at de er glade for, at deres børn går her på institutionen. Tidligere kom der forældre ind på kontoret og var sure over, at deres barns hue var blevet væk, eller at deres barn aldrig kom på tur. Det ser vi ikke mere. Jeg tror, at når forældrene kan mærke, at deres barn er glad for at gå her, og de selv er trygge ved den pædagogiske linje, så er de også ligeglade med, at huen er blevet væk, siger Judithe Nielsen.

australia billig adidas crazylight boost kvinders sølv af709 d43e6,ADIDAS X PHARRELL WILLIAMS MEN JACQUARD STAN SMITH MID WHITE,

- På den måde lærer de hurtigt, hvad det er for en pædagogisk retning, vi har, siger Judithe Nielsen.

2017 New Winter adidas Outdoor Terrex AX2R GTX Sort Sort Tactile,

- Vi er blevet bedre til at italesætte vores faglighed over for hinanden. Og vi er blevet bedre til at vise andre, at vi er faglige. Ens arbejde skal gerne give mening, og det gør det kun, når man ved, hvorfor man gør, som man gør, siger hun.

Dokumentation kan foregå via mange platforme f.eks. hjemmesider, opslagstavler, bøger og møder med forældre. Det kan som i dette tilfælde være små tekster og tegninger, der hænges op på væggen og som fortæller, at en gruppe børn har arbejdet med et bestemt tema over en periode.

herre Adidas Handball Spezial New Blau 2017 Sko 5YqOnHa roguish,

Tekst: Emma har tegnet det saftige grønne græs oven på sæteren, feb 2018.

adidas Fortarun Cf I Løping Hvid Rosa Barnesko,adidas boost 2,salg,

Tekst: Eventyr: Fordybelsen er godt i gang, og det går rigtig godt. Vi startede med at tage på biblioteket for at låne eventyrbøger.........

Om Børnehuset Hyldespjældet
Fri Sko 16 Adidas Vektløfting Herre Frakt I Leistung Norge 1Bqvapnqx,

Hyldespjældet er et børnehus med ca 40 vuggestue- og børnehavebørn beliggende i et boligområde opført i 1970'erne i den nordlige del af Albertslund Kommune. Navnet udspringer af, at der tidligere lå en mark på stedet med navnet Hyldespjældet.

Forsker: Derfor er det svært at dokumentere faglighed

B23641 FTWWHT GRADESCHOOL ADIDAS SUPERSTAR FOUNDATION SHOES Kixify,

Fordi der grundlæggende tales forskellige sprog. Man skal være opmærksom på som institution, om man er i gang med at dokumentere for forældrene og forvaltningen, eller om man er i gang med at skabe sig et sprog internt? I Hyldespjældet er de øjensynligt lykkedes med at skabe dokumentation både til forældrene og til sig selv. Men ofte kræver det to forskellige sprog.. Den eksterne dokumentation handler om mål, midler og handleplaner, og er meget lineær i sin tankegang, mens den interne dokumentation skal kunne rumme hverdagens kompleksitet. Det er vigtigt at vise resultater udadtil og have en synlig pædagogik, men at tro, at man kan bruge det eksterne dokumentationssprog som et faginternt sprog kan være problematisk. Man risikerer at sælge ud af sin faglighed.

Adidas Samba : Adidas sko Køb Adidas sko til damer og herrer på,

SNNWNGB Buty adidas Superstar CM8074 Ngtcar Rødsld CSort Zielony,UNBOXING: Adidas UltraBOOST X Feminino Lançamento Brasil New Adidas,Adidas Training Infinite TR Sko Core Sort Core Sort Solar Rød,How Run Dmc Earned Their Adidas Stripes The Daily Mr,

Norge Superstar Nettbutikk Tilbud Adidas Joggesko Sko C4aUaqZ at,

Tavs viden som begreb bliver brugt rigtig meget indenfor omsorgsfagene generelt. På det pædagogiske område kan man stille sig selv spørgsmålet: Er det tavs viden, eller er det i virkeligheden udtryk for, at der kun er én legitim måde at snakke om det, man laver som pædagog? En af mine forskningsmæssige pointer er, at det legitime sprog er det sprog, der vækker genklang hos forældrene og i forvaltningen. Det legitime sprog er ikke nødvendigvis det sprog, der tales internt. For det sprog kan være svært for andre at forstå. Som pædagog skal man kunne formidle til forældre og andre, hvad det er, man laver, men det er ikke nødvendigvis det samme som ens interne fagsprog, der nødvendigvis må være meget mere komplekst.

adidas Superstar 80s Trace Lyserød Cream Hvid Sneaker Bar Detroit,Chaquetas Chaquetas y abrigos 8382 adidas ddddcfe www,adidas zx flux noir rose Guld, adidas Originals ZX FLUX ADV TECH,Pro Oransje Billig Adidas Træningssko Crazytrain Dame Rosa Billige,

Viden på Tværs sætter dagsorden, spreder viden og understøtter
medarbejdere og ledere i udvikling af de kommunale arbejdspladser
og kerneopgaver til gavn for borgerne.

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og få gratis nyheder, viden, tips og værktøjer til arbejdslivet.