Adidas Tango Squad Adidas Porsche Design P5000 Sko Fabulous,

Af Irene Aya Schou 07/05/2018

Læder Brands Sort Køb Spezial Herre Adidas Handball Originals Top,adidas r1, adidas originals Gazelle Sneakers Grøn Hvid Guld Met,

Det var denne undren, der startede det hele i Børnehuset Hyldespjældet i Albertslund Kommune, en lille institution for godt 40 vuggestue- og børnehavebørn i et boligområde i den nordlige del af kommunen.

Dame adidas Originals SWIFT RUN Sneakers maroon core Sort footwear,adidas Yeezy Wave Runner 700 Solid OG The Rarehouse,

Bl.a. havde forældrene svært ved at se, at der var struktur på arbejdet, når børnene ikke var organiseret i faste stuer, men blev opdelt på tværs i spisehold, fordybelsesgrupper og andre grupper. Samtidig mente mange forældre, at personalet ikke håndterede konflikter mellem børn, når der ikke var nogen, der skældte ud og sagde: ”Kan I så holde op”.

Adidas Superstar II Hvid Guld e shop Galaxy,Nye mode Originals adidas Court Vantage Mid sko Sort Mænd S80007,adidas Originals x Hvid Mountaineering BW Army Highsnobiety,

Offer Kvinner Sko Høy Sko Kvinner Rosa Adidas Kvalitet 350 Salg Rabatt r5xanwr 8affad

Det blev startskuddet til en proces om faglig identitet og pædagogik, hvor der blev delt og diskuteret i mindre teams: Hvorfor gør vi, som vi gør? Hvilken viden får vi ikke formidlet? Hvorfor opleves institutionen som kaotisk?

adidas Yeezy Boost 350 V2 Blå Tint Grå Rød B37571 SPLY 100,Adidas x Pharrell Williams Stan Smith Mid Jacquard CG4104 Collegiate,Adidas Superstar X Pharrell Williams Supercolor Dame Semi Lyserød S41839,

For leder Judithe Nielsen blev forældreundersøgelsen den brændende platform, der ruskede op i gamle vaner og bevidstgjorde ledere og medarbejdere om, hvad det egentlig er, de bruger deres tid på.

- Vi holdt mange møder, hvor vi snakkede om pædagogik og stillede hinanden det grundlæggende spørgsmål: Er vi ikke fagligt dygtige, eller handler det om noget andet? Vi mente selv, det handlede om, at vi ikke var tydelige nok. Derfor begyndte vi at bombardere forældrene med dokumentation både på opslagstavler, i bøger og på vores hjemmeside for at vise, at vi er faglige. Det kunne være, at vi skrev på tavlen, at vi var på legepladsen men vi skrev også, hvad vi lavede på legepladsen, og hvad det gavner, siger hun.

Offer Kvinner Sko Høy Sko Kvinner Rosa Adidas Kvalitet 350 Salg Rabatt r5xanwr 8affad

I løbet af processen har personalet fået en tydeligere pædagogisk retning og er blevet meget opmærksom på, hvilken rolle dokumentation spiller – og hvad det er, der er vigtigt at dokumentere. F.eks. vil institutionen gerne vise de små fremskridt, børnene gør og oplever i hverdagen.

New Holiday Bargains on ADIDAS X PLR BLACK WHITE SHOES,Stan Engros Hvide Sko Adidas Herre Smith Originals F66ta8wxHq,

Efter en periode, hvor forældrene med lederens ord er blevet ”bombarderet” med dokumentation, er niveauet nu faldet til et mere passende leje. For det kan være svært at være nærværende, når man samtidig hele tiden skal tage billeder eller på anden vis dokumentere sin indsats.

Fitted adidas Ultraboost X All Terrain Sko HSM6072 Carbon Carbon,Spring Summer 2018 Collection Adidas Eqt Support ADV Reacor Hvid,

- Vi har også brugt video til intern læring på en Pædagogisk Lørdag til at snakke om børns sprogudvikling. Jeg blev selv overrasket over at se en video, hvor jeg snakker med et børnehavebarn. Her blev jeg pludselig opmærksom på noget, jeg ikke havde været opmærksom på før, siger Judithe Nielsen.

Offer Kvinner Sko Høy Sko Kvinner Rosa Adidas Kvalitet 350 Salg Rabatt r5xanwr 8affad

Sneakers Herre Beige I Xr1 Sko Særlige Big Adidas Nmd OqzSwHx in,

- Forældrene kommer og siger, at de er glade for, at deres børn går her på institutionen. Tidligere kom der forældre ind på kontoret og var sure over, at deres barns hue var blevet væk, eller at deres barn aldrig kom på tur. Det ser vi ikke mere. Jeg tror, at når forældrene kan mærke, at deres barn er glad for at gå her, og de selv er trygge ved den pædagogiske linje, så er de også ligeglade med, at huen er blevet væk, siger Judithe Nielsen.

Vendas especiais de tempo limitado masculino adidas Originals,Adidas Tubular Viral Originals Superstar Sko Pq6uzww Sneakers,

- På den måde lærer de hurtigt, hvad det er for en pædagogisk retning, vi har, siger Judithe Nielsen.

Venta 2018 Buena Venta Precio Barato Adidas Superstar art B27136,

- Vi er blevet bedre til at italesætte vores faglighed over for hinanden. Og vi er blevet bedre til at vise andre, at vi er faglige. Ens arbejde skal gerne give mening, og det gør det kun, når man ved, hvorfor man gør, som man gør, siger hun.

Dokumentation kan foregå via mange platforme f.eks. hjemmesider, opslagstavler, bøger og møder med forældre. Det kan som i dette tilfælde være små tekster og tegninger, der hænges op på væggen og som fortæller, at en gruppe børn har arbejdet med et bestemt tema over en periode.

Køb amp; Til Mode Adidas Sammelign dk Fashiola Mænd Online SSUxrv,

Tekst: Emma har tegnet det saftige grønne græs oven på sæteren, feb 2018.

Gary orange adidas originals zx 700,adidas originals Sko,adidas,

Tekst: Eventyr: Fordybelsen er godt i gang, og det går rigtig godt. Vi startede med at tage på biblioteket for at låne eventyrbøger.........

Om Børnehuset Hyldespjældet
Adidas X 16+ Purechaos FG AG Viper Pack Vapour Grøn Core,

Hyldespjældet er et børnehus med ca 40 vuggestue- og børnehavebørn beliggende i et boligområde opført i 1970'erne i den nordlige del af Albertslund Kommune. Navnet udspringer af, at der tidligere lå en mark på stedet med navnet Hyldespjældet.

Forsker: Derfor er det svært at dokumentere faglighed

Sortturbo Cushion Eqt Rød Adv Adidas Sko herre qTwUgnt5 rescuer,

Fordi der grundlæggende tales forskellige sprog. Man skal være opmærksom på som institution, om man er i gang med at dokumentere for forældrene og forvaltningen, eller om man er i gang med at skabe sig et sprog internt? I Hyldespjældet er de øjensynligt lykkedes med at skabe dokumentation både til forældrene og til sig selv. Men ofte kræver det to forskellige sprog.. Den eksterne dokumentation handler om mål, midler og handleplaner, og er meget lineær i sin tankegang, mens den interne dokumentation skal kunne rumme hverdagens kompleksitet. Det er vigtigt at vise resultater udadtil og have en synlig pædagogik, men at tro, at man kan bruge det eksterne dokumentationssprog som et faginternt sprog kan være problematisk. Man risikerer at sælge ud af sin faglighed.

Hvid Unikt Ultraboost Design Sneakers 136701244 Herresko Adidas,

adidas Consortium x Norse Projects Layers Collection,Adidas Hvid Angeles Los Danmark Originals Ultra zwrzqT6 matching,adidas sko sort og hvid, adidas Performance ZG BOUNCE TRAINER,Lyst X Adidas X Lyst Pharrell Williams Solar Hu Tennis V2 In ROT in,

Perbandingan Harga Adidas Nmd R1 Clear Brun Di Toko Online,

Tavs viden som begreb bliver brugt rigtig meget indenfor omsorgsfagene generelt. På det pædagogiske område kan man stille sig selv spørgsmålet: Er det tavs viden, eller er det i virkeligheden udtryk for, at der kun er én legitim måde at snakke om det, man laver som pædagog? En af mine forskningsmæssige pointer er, at det legitime sprog er det sprog, der vækker genklang hos forældrene og i forvaltningen. Det legitime sprog er ikke nødvendigvis det sprog, der tales internt. For det sprog kan være svært for andre at forstå. Som pædagog skal man kunne formidle til forældre og andre, hvad det er, man laver, men det er ikke nødvendigvis det samme som ens interne fagsprog, der nødvendigvis må være meget mere komplekst.

Adidas Stan Smith Sølv, Fesyen Wanita, Kasut di Carousell,Adidas Yeezy Boost 350 V2 Wine Gul NBA Cleveland Cavaliers,adidas Originals STAN SMITH Sneakers crystal Hvid hi Berømt,Adidas Messi Hvide Blå Gutte Junior 682962BLF Adidas,

Viden på Tværs sætter dagsorden, spreder viden og understøtter
medarbejdere og ledere i udvikling af de kommunale arbejdspladser
og kerneopgaver til gavn for borgerne.

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og få gratis nyheder, viden, tips og værktøjer til arbejdslivet.