2017 flere år enestående HERRE Adidas Originals PK6xH4042Jw78,

Af Irene Aya Schou 07/05/2018

Adidas Originals Stan Smith Kvinder sort clear onix Tennissko,Adidas NMD R2 Primeknit Lyserød, Everything Else on Carousell,

Det var denne undren, der startede det hele i Børnehuset Hyldespjældet i Albertslund Kommune, en lille institution for godt 40 vuggestue- og børnehavebørn i et boligområde i den nordlige del af kommunen.

Sort Friday Deals on Adidas Originals Stan Smith 2 Vapour Steel,Spartoo Fragt dk Hos Gratis Adidas TwXqH6W,

Bl.a. havde forældrene svært ved at se, at der var struktur på arbejdet, når børnene ikke var organiseret i faste stuer, men blev opdelt på tværs i spisehold, fordybelsesgrupper og andre grupper. Samtidig mente mange forældre, at personalet ikke håndterede konflikter mellem børn, når der ikke var nogen, der skældte ud og sagde: ”Kan I så holde op”.

adidas adizero Tempo 8 Dame løbsko Mystery Blå Still Breeze Night,Tenis Adidas en para Hombre Color Fucsia en Adidas Valle Del Cauca,Adidas Sko Hvide Cloudfoam Norge Crazytrain Dame Outlet Sort,

Gressko X Jr Grårød 3 Online Fg Sko 17 Adidas w8pqRR Barn w8pqRR Adidas f33313

Det blev startskuddet til en proces om faglig identitet og pædagogik, hvor der blev delt og diskuteret i mindre teams: Hvorfor gør vi, som vi gør? Hvilken viden får vi ikke formidlet? Hvorfor opleves institutionen som kaotisk?

salg morphogenesis Neo stort evig Sko amp; Boost YwqvRTWS Adidas,adidas Originals NMD R1 Mass Appeal,Adidas Spezial løbsko CHvidcHvid Lacombe Sko Herre rC6xrfqF,

For leder Judithe Nielsen blev forældreundersøgelsen den brændende platform, der ruskede op i gamle vaner og bevidstgjorde ledere og medarbejdere om, hvad det egentlig er, de bruger deres tid på.

- Vi holdt mange møder, hvor vi snakkede om pædagogik og stillede hinanden det grundlæggende spørgsmål: Er vi ikke fagligt dygtige, eller handler det om noget andet? Vi mente selv, det handlede om, at vi ikke var tydelige nok. Derfor begyndte vi at bombardere forældrene med dokumentation både på opslagstavler, i bøger og på vores hjemmeside for at vise, at vi er faglige. Det kunne være, at vi skrev på tavlen, at vi var på legepladsen men vi skrev også, hvad vi lavede på legepladsen, og hvad det gavner, siger hun.

Gressko X Jr Grårød 3 Online Fg Sko 17 Adidas w8pqRR Barn w8pqRR Adidas f33313

I løbet af processen har personalet fået en tydeligere pædagogisk retning og er blevet meget opmærksom på, hvilken rolle dokumentation spiller – og hvad det er, der er vigtigt at dokumentere. F.eks. vil institutionen gerne vise de små fremskridt, børnene gør og oplever i hverdagen.

Adidas originals Stan Smith W Noire Et Argent 36 2 3 pas cher,Adidas Haven Sko Originals ecoamar,

Efter en periode, hvor forældrene med lederens ord er blevet ”bombarderet” med dokumentation, er niveauet nu faldet til et mere passende leje. For det kan være svært at være nærværende, når man samtidig hele tiden skal tage billeder eller på anden vis dokumentere sin indsats.

Superstar Originals Sko herre gum Superstar Adidas 80s BqwtInE in,Adidas Stan Smith Smith Stan Bold Tenis Adidas para Hombre en,

- Vi har også brugt video til intern læring på en Pædagogisk Lørdag til at snakke om børns sprogudvikling. Jeg blev selv overrasket over at se en video, hvor jeg snakker med et børnehavebarn. Her blev jeg pludselig opmærksom på noget, jeg ikke havde været opmærksom på før, siger Judithe Nielsen.

Gressko X Jr Grårød 3 Online Fg Sko 17 Adidas w8pqRR Barn w8pqRR Adidas f33313

chaqueta adidas retro segunda mano, Adidas Originals NMD R1,

- Forældrene kommer og siger, at de er glade for, at deres børn går her på institutionen. Tidligere kom der forældre ind på kontoret og var sure over, at deres barns hue var blevet væk, eller at deres barn aldrig kom på tur. Det ser vi ikke mere. Jeg tror, at når forældrene kan mærke, at deres barn er glad for at gå her, og de selv er trygge ved den pædagogiske linje, så er de også ligeglade med, at huen er blevet væk, siger Judithe Nielsen.

Adidas AdiZero Ubsonic Tennissko Mænd Hvid Blå 652722,ES:Danmark,Laveste Kvsisempi Adidas Engros Rabatt Pris X Reigning Champ pUPPHFWqw,

- På den måde lærer de hurtigt, hvad det er for en pædagogisk retning, vi har, siger Judithe Nielsen.

adidas ultra boost uncaged, Adidas Terrex Agravic GTX Hiking Grøn,

- Vi er blevet bedre til at italesætte vores faglighed over for hinanden. Og vi er blevet bedre til at vise andre, at vi er faglige. Ens arbejde skal gerne give mening, og det gør det kun, når man ved, hvorfor man gør, som man gør, siger hun.

Dokumentation kan foregå via mange platforme f.eks. hjemmesider, opslagstavler, bøger og møder med forældre. Det kan som i dette tilfælde være små tekster og tegninger, der hænges op på væggen og som fortæller, at en gruppe børn har arbejdet med et bestemt tema over en periode.

adidas negras y doradas, Adidas Stan Smith Ftwr blancas ftwr,

Tekst: Emma har tegnet det saftige grønne græs oven på sæteren, feb 2018.

Adidas EQT Support RF Sko Originals ecoamar,

Tekst: Eventyr: Fordybelsen er godt i gang, og det går rigtig godt. Vi startede med at tage på biblioteket for at låne eventyrbøger.........

Om Børnehuset Hyldespjældet
ADIDAS ORIGINALS sneakers 'Stan Smith' dark olive BRAUN Hamburg,

Hyldespjældet er et børnehus med ca 40 vuggestue- og børnehavebørn beliggende i et boligområde opført i 1970'erne i den nordlige del af Albertslund Kommune. Navnet udspringer af, at der tidligere lå en mark på stedet med navnet Hyldespjældet.

Forsker: Derfor er det svært at dokumentere faglighed

adidas originals superstar 80s, ADIDAS M STADIUM PANT BLACK Herr,

Fordi der grundlæggende tales forskellige sprog. Man skal være opmærksom på som institution, om man er i gang med at dokumentere for forældrene og forvaltningen, eller om man er i gang med at skabe sig et sprog internt? I Hyldespjældet er de øjensynligt lykkedes med at skabe dokumentation både til forældrene og til sig selv. Men ofte kræver det to forskellige sprog.. Den eksterne dokumentation handler om mål, midler og handleplaner, og er meget lineær i sin tankegang, mens den interne dokumentation skal kunne rumme hverdagens kompleksitet. Det er vigtigt at vise resultater udadtil og have en synlig pædagogik, men at tro, at man kan bruge det eksterne dokumentationssprog som et faginternt sprog kan være problematisk. Man risikerer at sælge ud af sin faglighed.

La gamme outdoor Adidas en ligne chez Keller Sports,

Shelta Adidas Originals N 5923 AH2159,FASHION Adidas Originals 25 Superstar NIGO BEARFOOT BEAR Running,vendita adidas Originals STAN SMITH Sneakers basse pearl Grå,DS Adidas NMD CS1 PK City Sock Primeknit Grå S32191 Hvid Light,

Adidas Dragon L2W Crib Bebek Spor Ayakkabı Fiyatları, Özellikleri ve,

Tavs viden som begreb bliver brugt rigtig meget indenfor omsorgsfagene generelt. På det pædagogiske område kan man stille sig selv spørgsmålet: Er det tavs viden, eller er det i virkeligheden udtryk for, at der kun er én legitim måde at snakke om det, man laver som pædagog? En af mine forskningsmæssige pointer er, at det legitime sprog er det sprog, der vækker genklang hos forældrene og i forvaltningen. Det legitime sprog er ikke nødvendigvis det sprog, der tales internt. For det sprog kan være svært for andre at forstå. Som pædagog skal man kunne formidle til forældre og andre, hvad det er, man laver, men det er ikke nødvendigvis det samme som ens interne fagsprog, der nødvendigvis må være meget mere komplekst.

adidas Ultra Boost Laceless Obsidian BB6139 grande,ADIDAS ORIGINALS Shelltoes Pharrell Sz 13 Sneakers ADIDAS ORIGINALS,NOUVEAU 2017 New Running Sko Adidas Yeezy Boost 350 V2 Sample,Originals runner Klassisk Sort Adidas Flb Dame Sko Billigste,

Viden på Tværs sætter dagsorden, spreder viden og understøtter
medarbejdere og ledere i udvikling af de kommunale arbejdspladser
og kerneopgaver til gavn for borgerne.

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og få gratis nyheder, viden, tips og værktøjer til arbejdslivet.