adidas Stan Smith New Bold Sko Orange adidas Asia Middle East,

Af Irene Aya Schou 07/05/2018

Botas De Futbol Adidas Supernova Sequence Boost 7 Mujer Negro Grises,adidas UltraBOOST x UNDFTD B22480 Sneakersnstuff sneakers et,

Det var denne undren, der startede det hele i Børnehuset Hyldespjældet i Albertslund Kommune, en lille institution for godt 40 vuggestue- og børnehavebørn i et boligområde i den nordlige del af kommunen.

Adidas Neo Cloudfoam Ultimate Sneaker Sort Men Coupon Codes,adidas nmd kaki, adidas originals zx flux nps updt sneakers bleu,

Bl.a. havde forældrene svært ved at se, at der var struktur på arbejdet, når børnene ikke var organiseret i faste stuer, men blev opdelt på tværs i spisehold, fordybelsesgrupper og andre grupper. Samtidig mente mange forældre, at personalet ikke håndterede konflikter mellem børn, når der ikke var nogen, der skældte ud og sagde: ”Kan I så holde op”.

Originals Dame Sko Adidas Off Gazelle Hvidsølv Metallic Skateboard,2017 Ireland adidas Originals Adi Navvy Quilt K Sort 1 Hi Res,Adidas Køb Rabat Danmark Tilbud Originals Sko X Plr Herre xvrwxf,

adidas Originals by by by Pharrell Williams Solar Hu NMD EE7583 b5a1dc

Det blev startskuddet til en proces om faglig identitet og pædagogik, hvor der blev delt og diskuteret i mindre teams: Hvorfor gør vi, som vi gør? Hvilken viden får vi ikke formidlet? Hvorfor opleves institutionen som kaotisk?

Adidas Terrex Fast de R Mid GTX Botas de Fast Montaña para Hombre,Køb adidas STELLASPORT Spray Tights Dame til Dame i Sort,Hvid,adidas Supernova Sequence Boost 8 Erkek Spor Ayakkabı S78289,

For leder Judithe Nielsen blev forældreundersøgelsen den brændende platform, der ruskede op i gamle vaner og bevidstgjorde ledere og medarbejdere om, hvad det egentlig er, de bruger deres tid på.

- Vi holdt mange møder, hvor vi snakkede om pædagogik og stillede hinanden det grundlæggende spørgsmål: Er vi ikke fagligt dygtige, eller handler det om noget andet? Vi mente selv, det handlede om, at vi ikke var tydelige nok. Derfor begyndte vi at bombardere forældrene med dokumentation både på opslagstavler, i bøger og på vores hjemmeside for at vise, at vi er faglige. Det kunne være, at vi skrev på tavlen, at vi var på legepladsen men vi skrev også, hvad vi lavede på legepladsen, og hvad det gavner, siger hun.

adidas Originals by by by Pharrell Williams Solar Hu NMD EE7583 b5a1dc

I løbet af processen har personalet fået en tydeligere pædagogisk retning og er blevet meget opmærksom på, hvilken rolle dokumentation spiller – og hvad det er, der er vigtigt at dokumentere. F.eks. vil institutionen gerne vise de små fremskridt, børnene gør og oplever i hverdagen.

Vespa x Sko Adidas Scooter x Adidas w4BBZ1,Sko Adidas Tilbud Ultraboost Danmark Triple Spezial qqZ0rgx5 in,

Efter en periode, hvor forældrene med lederens ord er blevet ”bombarderet” med dokumentation, er niveauet nu faldet til et mere passende leje. For det kan være svært at være nærværende, når man samtidig hele tiden skal tage billeder eller på anden vis dokumentere sin indsats.

Adidas Safety Sko Sportchek Sko Justice In Tuscany,Adidas Originals Pharrell Williams X Adidas Solar HU NMD HBX,

- Vi har også brugt video til intern læring på en Pædagogisk Lørdag til at snakke om børns sprogudvikling. Jeg blev selv overrasket over at se en video, hvor jeg snakker med et børnehavebarn. Her blev jeg pludselig opmærksom på noget, jeg ikke havde været opmærksom på før, siger Judithe Nielsen.

adidas Originals by by by Pharrell Williams Solar Hu NMD EE7583 b5a1dc

neighborhood adidas nmd Sort boost,

- Forældrene kommer og siger, at de er glade for, at deres børn går her på institutionen. Tidligere kom der forældre ind på kontoret og var sure over, at deres barns hue var blevet væk, eller at deres barn aldrig kom på tur. Det ser vi ikke mere. Jeg tror, at når forældrene kan mærke, at deres barn er glad for at gå her, og de selv er trygge ved den pædagogiske linje, så er de også ligeglade med, at huen er blevet væk, siger Judithe Nielsen.

Køb adidas Originals X Plr C Ftwr Hvid Ftwr Hvid Vintage Hvid Sko,Gave Bedste adidas Kvinder Hvid SUPERSTAR Sneakers Hvid tactile,

- På den måde lærer de hurtigt, hvad det er for en pædagogisk retning, vi har, siger Judithe Nielsen.

Adidas Eqt Support Future Boost 93 17 , nike outlet coupon,nike,

- Vi er blevet bedre til at italesætte vores faglighed over for hinanden. Og vi er blevet bedre til at vise andre, at vi er faglige. Ens arbejde skal gerne give mening, og det gør det kun, når man ved, hvorfor man gør, som man gør, siger hun.

Dokumentation kan foregå via mange platforme f.eks. hjemmesider, opslagstavler, bøger og møder med forældre. Det kan som i dette tilfælde være små tekster og tegninger, der hænges op på væggen og som fortæller, at en gruppe børn har arbejdet med et bestemt tema over en periode.

Adidas seeley premiere classified core Sort ftwr Hvid gum4,

Tekst: Emma har tegnet det saftige grønne græs oven på sæteren, feb 2018.

ADIDAS MATCHCOURT HIGH RX3 BASE GREEN CARBON BLACK KINGSWELL,

Tekst: Eventyr: Fordybelsen er godt i gang, og det går rigtig godt. Vi startede med at tage på biblioteket for at låne eventyrbøger.........

Om Børnehuset Hyldespjældet
Joggesko Adidas Originals HvidSort Tubular Shadow qzw7wpX,

Hyldespjældet er et børnehus med ca 40 vuggestue- og børnehavebørn beliggende i et boligområde opført i 1970'erne i den nordlige del af Albertslund Kommune. Navnet udspringer af, at der tidligere lå en mark på stedet med navnet Hyldespjældet.

Forsker: Derfor er det svært at dokumentere faglighed

adidas Pharrell Williams Tennis Hu sko Lyserød til Kvinders,

Fordi der grundlæggende tales forskellige sprog. Man skal være opmærksom på som institution, om man er i gang med at dokumentere for forældrene og forvaltningen, eller om man er i gang med at skabe sig et sprog internt? I Hyldespjældet er de øjensynligt lykkedes med at skabe dokumentation både til forældrene og til sig selv. Men ofte kræver det to forskellige sprog.. Den eksterne dokumentation handler om mål, midler og handleplaner, og er meget lineær i sin tankegang, mens den interne dokumentation skal kunne rumme hverdagens kompleksitet. Det er vigtigt at vise resultater udadtil og have en synlig pædagogik, men at tro, at man kan bruge det eksterne dokumentationssprog som et faginternt sprog kan være problematisk. Man risikerer at sælge ud af sin faglighed.

Tr Orange 0 Sko Pureboost 3 Rlgixrlx Adidas X rlgixrlx EqOwW1,

Scarle X Eqt Billig Adidas Future Overkill CSort Salg Suproot,Js Bear jeremy Scott Flower Power Adidas g61076 slime macaw,Mastermind Japan X adidas Collection Sneaker Freaker,adidas ultra boost stable, adidas Performance BREEZE 101 2,

adidas outlet,adidas Sko,adidas sko,Adidas Konsortium Ozweego 2 X,

Tavs viden som begreb bliver brugt rigtig meget indenfor omsorgsfagene generelt. På det pædagogiske område kan man stille sig selv spørgsmålet: Er det tavs viden, eller er det i virkeligheden udtryk for, at der kun er én legitim måde at snakke om det, man laver som pædagog? En af mine forskningsmæssige pointer er, at det legitime sprog er det sprog, der vækker genklang hos forældrene og i forvaltningen. Det legitime sprog er ikke nødvendigvis det sprog, der tales internt. For det sprog kan være svært for andre at forstå. Som pædagog skal man kunne formidle til forældre og andre, hvad det er, man laver, men det er ikke nødvendigvis det samme som ens interne fagsprog, der nødvendigvis må være meget mere komplekst.

Adidas EQT BASK ADV CQ2995 Originals Lu Han Casual Sko Men Sko,Adidas NMD R2 Primeknit,BY9520 Pedder on Scotts,Adidas EQT Support ADV Unisex Running Sko Grå Navy Blå BA8333,Heren Adidas NMD XR1 x Kaws Camo Sko Hvid Photo Color BY9950 Norge,

Viden på Tværs sætter dagsorden, spreder viden og understøtter
medarbejdere og ledere i udvikling af de kommunale arbejdspladser
og kerneopgaver til gavn for borgerne.

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og få gratis nyheder, viden, tips og værktøjer til arbejdslivet.